Service level agreement - Ugovor o razini uslugePlus Hosting Grupa d.o.o. garantira da će dostupnost poslužitelja biti jednaka ili veća od 99.5% unutar jednog mjeseca. Planirano održavanje hardverskih i softverskih komponenti radit će se između 23:00 i 05:00 sati po hrvatskom vremenu, osim u izvanrednim situacijama kada za to postoji opravdani razlog.


Mogući su mnogi izuzeci u ostvarivanju zadanih uptime kriterija a neki od njih su:

Održavanje mreže i mrežnih komponenti


Ukoliko će biti potrebni radovi na mreži i mrežnim komponentama, poduzeti ćemo sve što je u našim mogućnostima kako bi minimalizirali postotak downtime-a odnosno nedostupnosti servera. Prije bilo kakvih radova, svi korisnici će biti obaviješteni o radu koji slijedi i predviđenom downtime-u. Održavanje mreže ne ulazi u SLA.

Održavanje poslužitelja


U slučaju održavanja servera, Plus Hosting Grupa poduzeti će sve da se postotak downtime vremena potrebnog za najavljeno održavanje opreme minimalizira. Prije bilo kakvih radova, svi korisnici će biti pravovremeno obaviješteni o radu koji slijedi i predviđenom downtime-u. Održavanje serverske opreme ne ulazi u SLA.

Održavanje softwarea


Najvažniji dio svakog servera je software, održavanje i nadograđivanje softwarea samog servera je neophodno za stabilan i siguran rad. Prije bilo kakvih radova, svi korisnici će biti obaviješteni o radu koji slijedi i predviđenom downtime-u. Održavanje softwarea ne ulazi u SLA.

Napadi na poslužitelj preko 10 Gbps


Plus Hosting Grupa ne može jamčiti dostupnost servera i/ili datacentara u slučaju napada DDoS-a ili slično a koji je jednak ili jači od 10 Gbps. Poslije bilo kakvoga napada, svi korisnici će biti obaviješteni o napadu i downtime-u. Napad na naše servere i/ili datacentar ne ulazi u SLA.

Garancija


U slučaju da dođe do nedostupnosti usluge, a da je ona veća od 0.5%, osim ako ona nije bila zbog navedenih iznimaka u ovom Ugovor o razini usluge, korisnik usluga ima pravo tražiti kompenzaciju u obliku kredita-predujma za nedostupnost (dowtime). Maksimalni iznos kredita-predujma ne može prijeći visinu iznosa mjesečne naknade usluge za tekući mjesec.


Kredit-predujma za dostupnost stranice:

od 97% do 99.5% = 25% mjesečnog iznosa za uslugu koja je bila nedostupna
od 95% do 96.9% = 50% mjesečnog iznosa za uslugu koja je bila nedostupna
manje od 94.9% = 100% mjesečnog iznosa za uslugu koja je bila nedostupna


Glavni uvjet za ostvarivanje ovog prava je kontaktiranje Plus Hosting Grupa – Optima Hosting korisničke podrške u roku od pet (5) radnih dana, od vremena kada je nedostupnost zabilježena.

Backup podataka


Plus Hosting Grupa nudi minimalni dnevni i tjedni backup vaših podataka uz korištenje R1 soft backup tehnologije. Ako vam je potreban povrat podataka s backupa vašeg korisničkog hosting računa, mi smo u mogućnosti pružiti isti. Međutim, važno je napomenuti da iako koristimo ovu tehnologiju za dodatnu sigurnost vaših podataka, ne možemo preuzeti odgovornost za eventualni gubitak podataka koji se mogu dogoditi tijekom povrata backupa ili u slučaju neispravnosti backup arhive. Stoga, savjetujemo naše korisnike da redovito izrađuju vlastite sigurnosne kopije podataka.

Kao dodatnu opciju, Plus Hosting Grupa omogućuje korisnicima da samostalno izrađuju backup kroz administracijski panel za svaki hosting paket u bilo koje vrijeme. To vam omogućuje da imate dodatnu kontrolu nad vašim podacima i da osigurate da uvijek imate ažuriranu sigurnosnu kopiju podataka.

Pisani prigovor


Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni sa uslugama koje vam pružajmo, tijekom prvih 30 dana možete zatražiti, u pisanom obliku dostavljenom na adresu sjedišta ili putem elektroničke pošte ili putem forme za poništenjem usluge u korisničkoj zoni potpuni prekid zakupljenih usluga, u kojem slučaju imate pravo na povrat uplaćenih sredstava. Također, potrebno je navesti detaljan opis razloga koji su vas potakli na poništenje (koje zahtijevamo za bilo koji zahtjev za prekidom usluge, bez obzira na vrijeme). Jedini smo mjerodavno tijelo o tome da li su vaši razlozi valjani i da li su poduzeti svi mogući koraci sa vaše ili naše strane da bi se ispravila situacija koja je izazvala prestanak interesa za uslugu.


Prigovor možete poslati na adresu,
Plus Hosting Grupa d.o.o.
Nobileova 20
52100 Pula


ili na email adresu.
info @ optimahosting.hr